vRealize Automation kullanarak bir Tanzu Kubernetes cluster’n deploy edebiliriz. Ortamı ve iş yüklerini güvenli hale getirmek ve yönetmek için vRealize Log Insight, vRealize Operations ve vRealize Network Insight kullanabilirsiniz. Tanzu Kubernetes clsuter’ı vRealize Automation kullanarak devreye alacağız.

Resim-1

MOAD kısa süre önce eğitim kitleri ve oyuncak robotlar için yepyeni bir pazar keşfetti. Böylece, bu yeni pazardan yararlanmak için kendilerini MOAD.IO olarak yeniden markaladılar ve müşterilerinin ürünleri doğrudan MOAD’dan sipariş edebilmeleri için eksiksiz bir e-ticaret sitesi kurdular. Bu, yeni bir altyapıya yatırım yapmaları gerektiği anlamına geliyordu ve  operasyonları için self servis sağlama ve yeni bir cloud ekibinin oluşturulması için vRealize Suite’in satın alınması dahil olmak üzere bunu desteklemeleri gerekiyordu.

Bu geçişin ilk adımı, cloud yöneticilerinin, geliştiricilerinin talep üzerine talepte bulunabilmeleri için Tanzu Kubernetes Cluster’ların vSphere üzerindeki deployment’ı otomatikleştirmesiydi. Bu cluster’ların devam eden yönetimi için gereksinimlerinin karşılanmasını içermekteydi.

Service Broker’dan yeni bir cluster talep eden devoloper’ın talep edilebilecek ve talep üzerine ayağa kaldırılabilecek tüm hizmetleri içeren ve manuel devreye alma yükünü ortadan kaldıran Service Broker kataloğudur.

Talep edilebilecek ve talep üzerine ayağa kaldırılabilecek tüm hizmetleri içeren ve manuel devreye alma yükünü ortadan kaldıran Service Broker kataloğudur.

Resim-2

Kubernetes API IP’si, Kubernetes cluster konuşmak için Pods ve hizmetleri dağıtırken veya cluster tüm nesneleri vROps ile keşfederken kullandığımız adrestir. MOAD, API ve Load Balancer IP aralıklarının otomatik olarak doldurulması için yeni bir IPAM çözümü entegre etmeyi planlıyor. Ama şimdilik, manuel olarak bir IP giriyoruz.

Resim-3

Hizmetleri cluster’da çalıştırmak için, yük dengeleyicilerimizin her hizmet için VIP olarak kullanabileceği bir dizi IP adresi sağlamamız gerekir. Bu cluster fazla dağıtım yapmadığımız için yalnızca küçük bir aralığa ihtiyaç bulunmaktadır. Yine MOAD, bu alanların otomatik olarak doldurulabilmesi için yeni bir IPAM çözümü entegre etmeyi planlamaktadır. Gerekli alanları doldurduktan sonra Submit diyerek devam ediyoruz.

Resim-4

Deploments bölümün’den baktığımızda cluster birkaç dakika içinde oluşacaktır.

Resim-5

Cluster oluştuktan sonra Cloud Services Console üzerinden Code Stream giriş yapıyoruz.

Resim-6

Pipelines > Moad – Deploy TKG Worklıad Cluster’ı indiriyoruz.

Resim-7

vRealize Automation > Code Stream > Dashboard > Executions altında görebilirsiniz.

Resim-8

İndirme bittikten sonra open diyip açıp workload oluşturmaya başlıyoruz.

Resim-9

Workspace > Build bölümünden oluşturulan management ve clusterların pipeline ayarlarını sırası ile yapıyoruz.

Resim-10

Build sonrası Stage0 tarafını hallediyoruz.

Resim-11

En son bölümde Rest tarafını ayarladıktan sonra vSphere sayfamızı açıyoruz.

Resim-12

vSphere Client giriş yaptığımızda clusterın oluştuğunu görmüş olacağız.

Resim-13

Tekrar vRealize Automation sayfamıza gelip Configure > Endpoints altında kubernetes konfiglerini gerçekleştireceğiz.

Resim-14

KUBECONFIG tıklayalıp konfigürasyonu yapabilirsiniz.

Resim-15

vRealize Operations Manager > Other Accounts > Moad Test kubernetes gözükmüş olacaktır. İlgili credential bilgilerini giriyoruz. Bilgileri girdikten sonra erişim kontrolü için VALIDATE CONNECTION tıklayıp bağlantısını kontrol ediyoruz.

Resim-16

Burada kubernetes ortamını detaylı bir şekilde görebilir, ilgili metrics değerlerini çıkarabilirsiniz.

Resim-17