OpenManage Enterprise (OME), bağımsız bir yazılım aracıdır ve desteklenen üç hypervisors (VMware ESXi, Microsoft Hyper-V veya Redhat KVM) herhangi birine dağıtılabilir. Barındırıldığı hypervisors bağımsız olarak, OME konsolunun görünümü ve verdiği his aynıdır.

OpenManage Enterprise, bir cihaz düşük veya kritik durumda olduğunda sizi bilgilendiren Uyarı ilkeleri oluşturmanıza olanak tanır. Bu, yöneticilerin sorunlara hızla yanıt vermesine ve bunları çözmek için gerekli düzeltici önlemleri almasına olanak tanımaktadır.

Ayrıca, Dell OpenManage Mobil Uygulaması aracılığıyla SNMP , Syslog yapılandırmasını iletmek, SMS metni göndermek, Güç Kontrol aygıtları, uzaktan komut komut dosyaları çalıştırmak ve mobil aygıtlara bildirim göndermek için uyarı ilkeleri oluşturulabilir.

Bu yazımda Dell OpenManage Enterprise E-Mail Alert Policy oluşturmayı anlatacağım. OpenManage Enterprise sayfamıza giriş yapıyoruz.

Resim-1

Alert > Alert Policies sayfamıza giriş yapıyoruz.  Tüm işlemleri buradan tamamlayacağız.

Resim-2

Name Bölümünde herhangi bir isim verebiliriz, ancak burada şuna dikkat etmelisiniz, birden çok policy oluşturabiliyorsunuz bu sebeple anlamlı bir name verir iseniz policyleriniz karışmamız olur.

Resim-3

EMAIL ALERT olarak ben isim veriyorum. Enable Policy aktif olması gerekiyor, policy geçerli olması için. Next diyerek devam ediyoruz.

Resim-4

Alert yapılandırmayı buradan yapabilirsiniz. Hypervisor olarak VMware da burada gelmektedir. Ortamınıza veya policy yapılandırmanıza göre buradan en az bir tane olmak üzere seçebilirsiniz.

Resim-5

Target bölümünde select devices bölümünden oluşturacağımız policy’e ne kadar devices ise ekleyebilirsiniz. Veya  tüm cihazlarınız belli bir grup altında ise select groups içinden seçebilirsiniz.

Resim-6

Alert policyleri zamanlamasını buradan ayarlayabilirsiniz.

Resim-7

Severity’de ise alert’lerin hangi durumda gelmesini yapılandırıyoruz. All derseniz gerekli gereksiz çok alarm gelir, en sağlıklısı Warning ve Critical olarak seçmektedir.

Resim-8

E-Mail bölümünde ise alarm mail’leri alacağımız adresi yazabilirsiniz. 25 portu ile haberleşmektedir. Next diyerek devam ediyoruz.

SNMP Trap Forwarding – SNMP hedef adreslerini yapılandırabilirsiniz.
Syslog – Syslog özelliklerini yapılandırabilirsiniz.
Ignore – Bu seçeneği işaretlerseniz sizin mailinize gelen uyarı maillerinizi alert olarak gözükmez.
SMS – Telefon numarası girerek SMS gönderebilirsiniz.
Power Control – Sunucu açma,kapatma durumunda sizlere bilgilendirme maili gelir.
Remote Script Execution – Uzaktan komut çalıştırıp yönetebilirsiniz.
Mobile –  OpenManage Enterprise’a kayıtlı mobil cihazlara bildirim gönderebilirsiniz.

Resim-9

Son kontrolleri yaptıktan sonra finish diyerek policy’imizi oluşturuyoruz.

 

Resim-10

Policy kısmıdan “EMAIL ALERT” isminde policy’i görebilirsiniz.

Resim-11