NAKIVO Backup & Replication v10.2, Nakivo için bir başka büyük sürüm daha yeni duyuruldu. Aslında, amiral gemisi ürünleri Nakivo Backup ve Replication 10.2’nin yeni bir sürümünü yayınladılar. Bu ürün yıllar içinde olgunlaştı ve o kadar çok özelliğe sahip ki çoğu yönetici ve servis sağlayıcıyı tatmin edecektir.

Nakivo’nun önceki sürümü, vSphere 7 uyumlulukları, OneDrive iş için yedekleme, fiziksel makinelerin VMware sanal makinelerine yedeklenmesini veya çok uygun maliyetli bir depolama olan Wasabi’ye yedeklemeyi sağlayan tam P2V kurtarma özelliğini getirdi. 10.1 ayrıca birçok BT yöneticisinin istek listesinde bulunan bir Linux İş İstasyonu yedeğiyle geldi.

Nakivo Backup ve Replication 10.2’deki Yenilikler Neler?

SharePoint Online Backup – Exchange Online ve OneDrive İş desteğiyle Microsoft 365 verileri için veri koruma ve kurtarma. En son 10.2 sürümü, SharePoint Online desteğiyle Microsoft 365 kullanıcıları için başka bir koruma katmanı ekler.

  • SharePoint Online sitelerini ve alt sitelerini yedekleyin.
  • Belge kitaplıklarını ve listeleri orijinaline veya farklı bir konuma kurtarın.
  • Uyumluluk ve e-keşif amacıyla öğeleri hızlı bir şekilde bulmak ve kurtarmak için arama işlevini kullanın.

Amazon S3 Nesne Kilidi ile Fidye Yazılımına Dayanıklı Yedeklemeler  – Bu Amazon S3 Nesne Kilidi işlevi, nesnelerin gerektiği kadar uzun süre değişmez olmasını sağlamak için bir kez yaz çok oku (WORM) modelini kullanır. Bir kez ayarlandıktan sonra saklama süresi, kök kullanıcı tarafından bile kısaltılamaz veya devre dışı bırakılamaz.

Amazon S3 Object Lock desteği, şirketlerin şunları yapmasına olanak tanır:

  • Amazon S3’te depolanan yedeklerinin üzerine yazılmasına ve silinmesine karşı koruyabilirsiniz.
  • İhtiyacınız olduğu sürece nesneleri sabit tutmak için saklama süreleri ayarlayın.
  • Yedek verilerini fidye yazılımlarına karşı koruyun ve uyumluluk gereksinimlerini karşılayın.

SharePoint Online Backup , kullanıcı başına lisanslanan ve 7/24 Destek ile birlikte gelen Microsoft 365 için Yedekleme aboneliğiyle sunulur. SharePoint Online için veri koruması, üç yıllık bir abonelik için kullanıcı / ay başına 0,75 ABD doları kadar düşük bir fiyattan başlar. NAKIVO müşterileri, Microsoft Office 365 için Yedekleme abonelik lisansını herhangi bir NAKIVO Backup & Replication sürümü ve lisansıyla birleştirebilir.

Amazon S3 Object Lock ile Fidye Yazılımına Dayanıklı Yedeklemeler, NAKIVO Backup & Replication’ın Enterprise, Enterprise Essentials ve Enterprise Plus sürümleri için kalıcı veya abonelik lisansları ile kullanılabilir.

Kaynak Tahsisi, NAKIVO Backup & Replication’ın çok kiracılı dağıtımlarında kullanılabilir. MSP’ler için, MSP Pro, MSP Enterprise ve Enterprise Plus sürümleriyle aylık veya yıllık abonelikle çoklu kiracılık mevcuttur. Büyük kuruluşlar için, Enterprise ve Enterprise Plus sürümlerinde abonelik veya kalıcı lisanslarla çoklu kiracı mevcuttur.

15 Günlük Ücretsiz tüm NAKIVO Yedekleme tam erişim ile birlikte gelir ve Replication Microsoft Office 365, Amazon S3 Nesne Kilit Destek ve  Kaynak Tahsisi için Yedekleme dahil bulunmaktadır.