Runecast Analyzer  saniyeler içinde çözümü nokta atışı tespit edip, aksiyon alabileceğiniz VMware analiz raporu’dur. Proaktif sorunları giderebilir,güvenlilik uyumluluğu sayesinde güvenik açıklarını bulup önlem alabilir ve ortamınız host’lar arasında sistemin uyumluluğunu denetleyebilirsiniz.

Özellikle kullanıcı deneyiminin zenginleştirildiği bu sürümle gelen başlıca yenilikler;

– Kontrol Paneli (Dashboard)

Ana pano, güvenlik açığı, güvenlik ve uyumluluk analizi sonuçlarına kapsamlı bir genel bakış sağlamak için yeni pencere öğeleri dahil olmak üzere önemli ölçüde yeniden tasarlandı.

– Analiz bulgularına eklenen yeni durum tipleri

Güvenlik denetimi doğruluğu ve verimliliği için Analiz Bulguları bölümüne de yeni durum çeşitleri tipleri : Failed, Passed, Filtered Out ve Unlicensed. Bu durumlar da Runcast arayüzünden, API olarak, yada .csv veya .pdf dosyaları olarak dışa aktarılabilir.

– Birleşik Kullanıcı Deneyimi

Özellikle hibrit bulut ortamları için tekdüze ve zahmetsiz bir kullanıcı deneyimi sunan, her sistem için birleşik bir pano uygulandı. Soldaki menü, platformun yeteneklerine daha kapsamlı bir genel bakış sağlamak için yeniden yapılandırıldı ve şimdi seçenekleri iki kategoride gruplandırıyor: Güvenlik & Uyum ve BT Operasyon.

– Raporlama Şablonları

Raporlama şablonları artık ekrana ve kullanıcıların belirlediği filtrelere göre dinamik olarak güncellenen ve ekip üyeleriyle bağlantıların kolayca paylaşılmasına olanak tanıyan bir URL’ye sahip.

Buradan üye olduktan sonra https://portal.runecast.com/ adresine giriş yapıp *.ova ‘mızı indiriyoruz. Kurulumu oldukça basittir. Sözleşmeyi kabul ettikten sonra next diyerek ilerliyoruz.

Resim-1

Kuracağımız alanı , datastore v.s. belirtiyoruz. Next diyerek ilerliyoruz.

Resim-2

Ortamımızda bulunan hosts sayısına göre seçim yapıyoruz. Ayrıca bizlere seçilecek pakete göre kullandığı memory ve cpu kaynağını’da göstermektedir.

Small = 50 hosts – 2 vCPU – 6 GB Memory

Medium = 150 hosts – 4vCPU – 8 GB Memory

Large = 1200 hosts – 8vCPU – 32 GB Memory

Resim-3

Belirlediğimiz statik ip’yi giriyoruz. Runecast’in en güzel yanı, gireceğiniz ip’nin internete çıkmasına gerek olmaması, çıkan firmware ve pack. paketlerini portal sayfasından direk indirip import edebiliyorsunuz.

Resim-4

Kurulum bir kaç dakika içinde tamamlanmış olacaktır.

Resim-5

Browser’dan ip adresini yazarak giriş yapıyoruz. Default gelen bilgiler aşağıdadır. Daha sonra password’u değiştirebilirsiniz.

Username: rcuser
Password: Runecast!

Resim-6

Burada Runecast’in desteklediği birden fazla platform bulunmaktadır, lisanslamanıza göre burada ilgili ortamınızda hangi yazılım var ise Runecast ortamına dahil ederek daha güvenli , sağlıklı ve düşük efor ile altyapınızı yönetebilirsiniz.

Resim-7

Gerekli lisanslamaları ve ayarlamaları sağ üst menüden settings girerek gerçekleştirebilirsiniz. Burada Connected systems bölümünden ekleyeceğiniz başka bir ürün var ise ekleyebilir, licensing  bölümünden ise ilgili lisansların girişi buraya yapabilirsiniz.

Resim-8