vRealize Operations Manager, belirli bir nesnede veri toplamasındır.Bu kaynaklar çevrimdışı olduğunda veya ölçümleri yanıltıcı hale getirebilecek bir bakım durumundayken yararlı olabilir. Örneğin, Windows Sunucularına aylık yamalar,güncelleştirmeler yapıyorsanız, sanal makinelerin yeniden başlatılmasını her ay yeniden başlatmak istemeyebilirsiniz, çünkü normal durum olmayan sistem talebine anormal bir yük yüklersiniz; Bu, dinamik eşikleri ayarlamak için verileri etkileyen yanlış anormallikler ve uyarılar oluşturabilir. Daha sonra, en yüksek durumun kapasite planlama amacıyla metrik koleksiyonunda açıklandığından emin olmak isteyebilirsiniz. Her iki durumda da, Bakım Planlarını kullanmak, kararlı durum iş yüklerini belirlemeye çalışırken bir amaca hizmet edebilir.

vRealize Operations Manager sayfamıza giriş yaptıktan sonra , üst menüde bulunan Administration tıkladıktan sonra sol menüden Solutions/Configuration/Maintenance Schedules tıklayalım.

Resim 1

Açılan sayfada (+) butonuna tıklayıp Add Schedules diyerek maintenance planlamasını yapabiliriz.

 

Resim 2

Manage Maintenance Schedules bölümünden Schedule Name’ni , Time Zone ve start time’nı belirtikten sonra Save diyerek sayfamızı kapatıyoruz.

Resim 3

Bu işlemden sonra Administration / Policies / vSphere Solution’s Default Policy / Add New Policy tıklayıp policy ekleyeceğiz.

Resim 4

Add Monitoring Policy bölümünde Analysis Settings tıklayıp burada Show changes for bölümüne sanal sunucular olacağından Virtual Machine seçtikten sonra Object Type eklemiş oluyoruz. Ekledikten sonra sağ tarafta Workload,Capacity ve Compliance sayfasının sağ daki kilit butonlarına tıklayıp kilitlerini açıyoruz , daha sonra Maintenance Schedule’dan yukarıda oluşturmuş olduğumuz maintenance secip save dedikten sonra sayfamızı kapatıyoruz.

Resim 5

Policy library’de oluşturmuş olduğumuz policy gözükmektedir. Sunucular maintnance’de belirttiğimiz tarih ve saatte kapanacaktır. Burada ister isek tüm virtual center’ı seçmeyebilir , sunucu bazlı’da policy’ler oluşturabiliriz.

Resim 6

Oluşturduğumuz policy’i silmek ister isek policy üzerine gelip , (x) Delete Selected Policy’i seçerek silebiliriz.

Resim 7

Ayrıca oluşturmuş olduğumuz Maintenance Schedules’ı da silebiliriz.